Luister
muziek
29 april 2024 - 07:00
Deel dit artikel:

Geslaagde Koningsdag voor Sint Jorisgilde Heeze

HEEZE - Op Koningsdag 27 april 2024 vierde het Sint Jorisgilde in Heeze een geslaagde dag vol traditie en gezelligheid. De gildebroeders en gildezusters waren tijdig aanwezig op het gildeterrein, klaar om de festiviteiten te beginnen. Met slaande trom en vliegend vaandel trokken ze samen met het gilde van Sint Agatha richting het centrum van Heeze, waar het gemeentehuisplein al gereed stond voor de aubade ter ere van de Koning.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Op het gemeentehuisplein brachten beide gilden een indrukwekkende vendelhulde aan de gedecoreerden, waarna ze richting het gildeterrein "De Santen" trokken voor de verdere festiviteiten. Na een koffiepauze met broodjes werd alles gereed gemaakt voor de schietwedstrijden om de diverse bekers.

De eerste beker die verschoten werd, was de Jan van Lierop wisselbeker. De winnaar van deze prestigieuze prijs was Alissa Rooijakkers, slechts met het 38e schot wist zij de beker te bemachtigen. Vervolgens stond de beker beschikbaar gesteld door het Oranje Comité op het spel. Onder grote belangstelling haalde Thijn Rooijakkers met het 33e schot het laatste stukje van de houten vogel naar beneden, waarna hij de beker uitgereikt kreeg.

De schietwedstrijden waren ook een spannend onderdeel van de dag. De uitslag van het Grootgeweer was: 1. Alissa Rooijakkers, 2. Hettie Heinemans, 3. Jan Bijnen, 4. Toon Verguld. In de categorie Kleingeweer was de uitslag: 1. Stephan Nuijts, 2. Alissa Rooijakkers, 3. Jan Bijnen, 4. Margot van den Boer.

Het Sint Jorisgilde kijkt terug op een bijzonder geslaagde Koningsdag 2024, waarbij traditie en gemeenschapszin centraal stonden.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug