Luister
muziek
27 maart 2024 - 17:30
Deel dit artikel:

Nieuwe vogelkijkhut Heeze bijna gereed

HEEZE - Vogelliefhebbers hebben er even op moeten wachten maar de gloednieuwe vogelkijkhut op de Strabrechtse Heide nabij De Plaetse in Heeze is zo goed als gereed.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Middels crowdfunding was eind vorig jaar de benodigde 30.000 euro binnengekomen waarmee de bouw van de nieuwe vogelkijkhut bekostigd wordt. Een langgekoesterde wens die in vervulling is gegaan. Staatsbosbeheer is verheugd met de komst van de hut die eveneens toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Onze natuur kent een ontzettend variatie aan dieren en dus ook vogels. Regelmatig zijn er vogelspotters te vinden op de heide om deze te zien en/of te fotograferen. Metbde komst van de hut wordt dat een stuk makkelijker, zeker omdat deze overdekt is.

Helaas werd vorige ontdekt dat er vandalen graffiti hebben gespoten op de vogelhut in aanbouw. Enorm balen want naast het feit dat deze nog niet eens af is, komen er ineens een kleine duizend euro aan schoonmaakkosten bij om de graffiti te verwijderen. De hut is door natuurliefhebbers bij elkaar gebracht, laat eenieder er dan ook plezier aan beleven en deze niet beschadigen of vernielen. Medio april zal de gloednieuwe vogelkijkhut helemaal gereed zijn en toegankelijk zijn voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Het project is mede mogelijk door provincie Noord-Brabant, het Buitenfonds en lokale gulle gevers.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug