Luister
muziek
21 maart 2024 - 10:00
Deel dit artikel:

Aanleg groot opvangcentrum op landgoed Mariahoeve is begonnen

LEENDE - De aanleg van een groot opvangcentrum op landgoed Mariahoeve is officieel van start gegaan. Dit nieuws komt nadat de gemeente Heeze-Leende eerder besloot om haar verantwoordelijkheid te nemen en opvang te realiseren voor 150 mensen uit Oekraïne.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Na een verkennend onderzoek naar geschikte locaties voor opvang, is landgoed Mariahoeve gekozen als potentiële plek voor het opvangcentrum. Het perceel, gelegen aan de Maarheezerweg Noord 15A, wordt momenteel onderzocht op haalbaarheid.

Hoewel de definitieve locatie nog niet is bepaald, richt het haalbaarheidsonderzoek zich momenteel op het landgoed. De gemeente werkt samen met de Hofsteestichting, eigenaar van het perceel, om te kijken naar mogelijkheden voor tijdelijke opvang.

Het opvangcentrum is bedoeld voor 150 vluchtelingen uit Oekraïne, voornamelijk vrouwen en kinderen. Er worden 30-40 woonunits gepland om de gezinnen onderdak te bieden.

Belangrijk om te benadrukken is dat de opvangovereenkomst geldt voor een periode van maximaal 24 maanden. Na deze periode wil de Hofsteestichting de locatie terug.

De gemeente Heeze-Leende zal het publiek op de hoogte houden van de voortgang van het haalbaarheidsonderzoek en de ontwikkelingen rondom de opvanglocatie op landgoed Mariahoeve.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug